MENU


OBIAD
Zupa z grzybów leśnych
Pierś z kurczaka warzywami nadziewana
Ziemniaki z koperkiem
Bukiet sałat wiosennych z pałacowych ogrodów
Kompot



KOLACJA W PARKU PAŁACOWYM W FORMIE BUFETU GRILLOWEGO

ZIMNY BUFET
Znakomity wybór mięs pieczystych, wędlin i wędzonek
Szynka wiejska na dymie wędzona
Pęta swojskiej kiełbasy prosto z wędzarni
Schab z wieprzka opiekany polską śliwą nadziewany
Karczek pieczony w ziołach ogrodowych z czosnkiem
Salceson czarny ozorkami i słoninką nadziewany
Boczek z pieca majerankiem natarty
Salceson królewski
Pasztet z dziczyzny z lasów okolicznych
Kaszanka najprzedniejsza
Skwarki szlacheckie z jabłkiem, cebulką i ziołami



SAŁATKI
Sałatka Szopska z owczym serem
Sałatka jarzynowa
Sałatka meksykańska



DANIA GORĄCE
Żurek na wędzonce z kiełbasą i jajkiem chrzanem doprawiany
Marynowana karkówka z rusztu
Pierogi z kapustą i grzybami
Kiełbasa grilowana
Żeberka w ziołach
Szaszłyk z kurczęcia papryczką przekładany
Kaszanka w piwie z cebulką
Bigos z mięsiwem i grzybami
Ziemniaki opiekane z rozmarynem



DODATKI
Ogórki kwaszone z kamiennego garnca
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką
Modra kapusta z jabłkiem
Ćwikła z buraków
Chrzan ze śmietaną
Sosy do mięsiwa
Musztarda
Ketchup



WYBÓR PIECZYWA
Chleb wiejski na liściu chrzanu pieczony
Chleb razowy z ziarnami
Wybór bułek



DESERY
Szarlota z jabłkami
Sernik z rodzynkami
Wybór ciast domowych
Kosz owoców



Napoje 1,5l / os
Sok jabłkowy
Sok pomarańczowy
Sok z czarnej porzeczki
Woda źródlana z miętą
Piwo z beczki 0.4 l/ os





Wstecz »»